Przepis i sposób przygotowania na: Mazurek z mincemeat
Kroki postępowania
Udanych wypieków i smacznego :)
Smaczne połączenie kruchego ciasta z kwaśno słodkim nadzieniem. Mincemeat to nie mielone mięso, ale mieszanka bakalii. Jak dla mnie najważniejsza jest tutaj świeża żurawina, która w połączeniu ze słodkimi rodzynkami i przyprawami jest przepyszne.
mąka pszenna |
1 szkl
|
mąka krupczatka |
1/2 szkl
|
cukier puder |
1/4 szkl
|
masło |
100 g
|
żółtko jajek |
1 szt
|
śmietana 18 proc |
1 łyżka
|
proszek do pieczenia |
1 szczypta
|
czekolada gorzka |
50 g
|
śmietana 30% |
2 łyżki
|
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: