Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Mazurek orzechowy

0.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka
2,5 szklanka
cukier puder
0,5 szklanka
margaryna
100 gram
jajko
1
żółtko jajek
1
miód
5 łyżka
Soda oczyszczona Prymat
1 łyżeczka
Sklep Prymat
mleko
200 ml
masło
100 gram
orzechy
200 gram

Przepis i sposób przygotowania na: Mazurek orzechowy

Ciasto: Make przesiać na stolnice. Dodać sodę i wymieszać. Margarynę roztopić razem z miodem, ostudzić. Jajko oraz żółtko utrzeć z cukrem. Do maki dodawać margarynę, jajka i zagnieść ciasto. Ciasto rozwałkować, ułożyć w posmarowanej tłuszczem blaszce. Piec w temp.180 stopni przez 20 min.
Masa orzechowa:
Mleko zagotować, zalać orzechy i ostudzić. Masło utrzeć z cukrem, dodawać po łyżce orzechów, ucierać.
Mazurek orzechowy:
Ciasto posmarować masa orzechowa, udekorować.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak