Składniki
kostka
kg
g
gramów
mała łyż.
gniazd
gniazda
dużej łyż.
duża łyż.
ml
mała puszka
łyżeczka
łyżka
szklanka
-
Ciasto:
-
cukier puder
10 dag -
cukier wanilowy
1 opakowanie -
masło
25 dag -
mąka
30 dag -
tłuszcz do formy
-
do przełożenia:
-
konfitura
5 łyżek -
Polewa:
-
masło
25 dag -
mleko
4 łyżki -
mąka ziemniaczana
1 łyżeczka -
cukier
1 1/2 łyżeczka -
kakao
4 łyżki -
orzechy włoskie
15 mielone
Przepis i sposób przygotowania Mazurek orzechowy
Mleko mieszamy z cukrem, masłem i kakao. Roztapiamy w garnku i dodajemy mąkę. Gotujemy okoł 5 minut. Gęstą masą polewamy ciasto.
Komentarze (0)