Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Mazurek orzechowy

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

Ciasto:
cukier puder 10 dag
cukier wanilowy 1 opakowanie
masło 25 dag
mąka 30 dag
tłuszcz do formy
do przełożenia:
konfitura 5 łyżek
Polewa:
masło 25 dag
mleko 4 łyżki
mąka ziemniaczana 1 łyżeczka
cukier 1 1/2 łyżeczka
kakao 4 łyżki
orzechy włoskie 15 mielone

Przepis i sposób przygotowania na: Mazurek orzechowy

Z masła, mąki, orzechów, cukru, cukru wanilinowgo zagniatamy ciasto. Zawijamy w folię aluminiową i na 1 godzine wstawiamy do lodówki. Ciasto dzielimy na 3 części i z każdej pieczemy cienki placek. Studzimy. Przekładamy konfiturą.
Mleko mieszamy z cukrem, masłem i kakao. Roztapiamy w garnku i dodajemy mąkę. Gotujemy okoł 5 minut. Gęstą masą polewamy ciasto.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak