matiasy w cytrynie, cebuli i ...

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • matiasy

    10 sztuk
  • cytryny

    3 sztuki
  • cebula

    6 sztuk
  • olej rzepakowy

    - ile potrzeba
  • Liść laurowy suszony Prymat

    12 sztuk
  • Ziele angielskie całe Prymat

    12 sztuk
  • Pieprz czarny mielony Prymat

    - ile potrzeba
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

matiasy 1x wymoczyć przez 3 godziny w zimnej wodzie - potem odlać na sito aby odciekły z wody, pokroić je na 1,5cm kawałki

w misce i w słoiku układać warstwami: pokrojona cebula na pół plasterki, matiasy, plastry cytryny bez skóry, ziele i liście, pieprz mielony

układać do wyczerpania składników - na koniec je zalać olejem i lekko przygnieść łyżką

śledzie w misce do zjedzenia na drugi dzień a w słoiku zakręconym mogą stać do 2 tygodni w lodówce

najlepiej smakują z pieczywem razowym lub do zakąski........SMACZNEGO!!!

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
patryska76 17.11.2013 09:10
Fajny pomysł na śledzia ;-)
barbara11561 16.11.2013 23:09
też robię takie śledziki:)
Bernadeta1 16.11.2013 22:00
ale smaków sobie zrobiłam widokiem takich śledzików, pycha

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat