Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

matiasy w cytrynie, cebuli i ...

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

matiasy 10 sztuk
cytryny 3 sztuki
cebula 6 sztuk
olej rzepakowy - ile potrzeba
Liść laurowy suszony Prymat 12 sztuk
Ziele angielskie całe Prymat 12 sztuk
Pieprz czarny mielony Prymat - ile potrzeba

Przepis i sposób przygotowania na: matiasy w cytrynie, cebuli i ...

matiasy 1x wymoczyć przez 3 godziny w zimnej wodzie - potem odlać na sito aby odciekły z wody, pokroić je na 1,5cm kawałki

w misce i w słoiku układać warstwami: pokrojona cebula na pół plasterki, matiasy, plastry cytryny bez skóry, ziele i liście, pieprz mielony

układać do wyczerpania składników - na koniec je zalać olejem i lekko przygnieść łyżką

śledzie w misce do zjedzenia na drugi dzień a w słoiku zakręconym mogą stać do 2 tygodni w lodówce

najlepiej smakują z pieczywem razowym lub do zakąski........SMACZNEGO!!!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

patryska76 17.11.2013 09:10
Fajny pomysł na śledzia ;-)
barbara11561 16.11.2013 23:09
też robię takie śledziki:)
Bernadeta1 16.11.2013 22:00
ale smaków sobie zrobiłam widokiem takich śledzików, pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak