Składniki
kg
kostka
g
gramów
gniazd
mała łyż.
duża łyż.
ml
dużej łyż.
łyżeczka
łyżka
szklanka
-
matiasy
10 sztuk -
cytryny
3 sztuki -
cebula
6 sztuk -
olej rzepakowy
- ile potrzeba -
Liść laurowy suszony Prymat
12 sztuk -
Ziele angielskie całe Prymat
12 sztuk -
Pieprz czarny mielony Prymat
- ile potrzeba
Sposób przygotowania
w misce i w słoiku układać warstwami: pokrojona cebula na pół plasterki, matiasy, plastry cytryny bez skóry, ziele i liście, pieprz mielony
układać do wyczerpania składników - na koniec je zalać olejem i lekko przygnieść łyżką
śledzie w misce do zjedzenia na drugi dzień a w słoiku zakręconym mogą stać do 2 tygodni w lodówce
najlepiej smakują z pieczywem razowym lub do zakąski........SMACZNEGO!!!
Komentarze (3)
Nie masz konta? Zarejestruj się