Masło sezamowe

Masło sezamowe

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • ziarno sezamu

    1 szkl
  • miód

    2 łyżki
  • cukier waniliowy

    1 łyżka
  • sól

    szczypta
  • woda

    1 1/2 (gorąca)
Wyślij składniki na:
Listonic

Przepis i sposób przygotowania Masło sezamowe

Ziarna sezamu zmielić małymi porcjami w młynku do kawy na mączkę,zmielony sezam wrzucić do blendera,dodać gorącą wodę,miód oraz sól i zmiksować przez 3 minuty .aż do uzyskania gęstej masy,masło wlać do pojemnika ,po ostudzeniu przechowywać w lodówce.Po ostudzeniu masło zgęstnieje.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

caralajna 02.02.2012 09:25
pycha uwielbiam taką pastę sezamową

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat