Masło orzechowe

Masło orzechowe

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek

×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • orzeszki ziemne

    400 g
  • sól

    szczypta
  • cukier puder

    1/2 łyżeczki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Orzechy prażymy na suchej patelni do lekkiego zrumienienia. Wrzucamy do kielicha blendera i miksujemy na gładką masę. Potrwa to kilka minut. Od czasu do czasu wyłączamy blender i ściągamy łyżką zebrane na ściance kielicha orzechy. Gdy już uzyskamy aksamitną masę dodajemy sól i cukier i miksujemy chwilkę do wymieszania się składników.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (5)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Ela15

11.03.2016 10:28
świetne smarowidło

Jadwiga/Jaga85

02.03.2016 10:07
super masełko

Maridka19

02.03.2016 08:04
Do kanapeczek idealne;)

norweska20

02.03.2016 00:33
fajna sprawa

anka1988

01.03.2016 23:05
pyszne masełko na kanapki.

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat