masło orzechowe

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • orzechy arachidowe

    3 szklanki
  • masło

    4 łyżki
  • miód

    1 łyżka
  • gałka muszkatołowa

    1/4 lyżeczki
  • sól

    1/2 lyżeczki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Wszystkie składniki zmiksować do otrzymania masy o gładkiej kremowej konsystencji. Aby masło orzechowe było chrupiące, dodać 1/4 szklanki do masy kremowej i miksować przez kilka sekund.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
dianix 14.08.2011 18:20
Szybkie do zrobienia;)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat