Przepis i sposób przygotowania na: Masło czosnkowe.
Ząbki czosnku obrałam i posiekałam na drobne cząsteczki.Do misy miksera przełożyłam miękkie masło i dodałam do niego posiekany czosnek.Masło i czosnek miksowałam na wysokich obrotach mikserem.W trakcie miksowania dodałam do masła sól ziołową.Przez chwilę jeszcze wszystko razem miksowałam,uwiercałam.Gdy wszystkie składniki były już dokładnie wymieszane, połączone przełożyłam masło do plastikowego,zamykanego pojemnika.
Masło przechowuję w lodówce.Wyjmuję na chwilę przed jedzeniem robieniem kanapek,aby łatwiej się rozsmarowywało.
Jeśli ktoś nie przepada za słonymi dodatkami do jedzenia lub chce,by masło było zdrowsze można dodać mniej soli ziołowej lub zupełnie z niej zrezygnować.
Masło świetnie smakuje,ulepsza smak każdej kanapki,jest na tyle smaczne,że z powodzeniem można je jeść samo bez żadnych dodatków i też będzie pysznie, masło ma bardzo wyrazisty smak.