Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Masło czosnkowe.

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

masło 200 g
czosnek 10 ząbków
Sól ziołowa jodowana Prymat 1 płaska łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: Masło czosnkowe.

Przed rozpoczęciem robienia masła należy je dużo wcześniej wyjąć z lodówki,żeby porządnie się rozpuściło.
Ząbki czosnku obrałam i posiekałam na drobne cząsteczki.Do misy miksera przełożyłam miękkie masło i dodałam do niego posiekany czosnek.Masło i czosnek miksowałam na wysokich obrotach mikserem.W trakcie miksowania dodałam do masła sól ziołową.Przez chwilę jeszcze wszystko razem miksowałam,uwiercałam.Gdy wszystkie składniki były już dokładnie wymieszane, połączone przełożyłam masło do plastikowego,zamykanego pojemnika.
Masło przechowuję w lodówce.Wyjmuję na chwilę przed jedzeniem robieniem kanapek,aby łatwiej się rozsmarowywało.
Jeśli ktoś nie przepada za słonymi dodatkami do jedzenia lub chce,by masło było zdrowsze można dodać mniej soli ziołowej lub zupełnie z niej zrezygnować.
Masło świetnie smakuje,ulepsza smak każdej kanapki,jest na tyle smaczne,że z powodzeniem można je jeść samo bez żadnych dodatków i też będzie pysznie, masło ma bardzo wyrazisty smak.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

meg1984 30.01.2013 19:06
moja mama takie z chęcią by spróbowała:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak