Przepis i sposób przygotowania na: Maślane ciastka z nadzieniem
Ciasto podzielić na 4 części, każdy kawałek ugnieść dłonią, aby powstały płaskie placki. Gotowe placki okryć szczelnie folią spożywczą i włożyć do lodówki na 3 godziny.
Po 3 godzinach wyciągnąć jeden placek z lodówki, podsypać go mąką i rozwałkować na grubość 3-4 mm. Z rozwałkowanego ciasta wycinamy kółka, nadziewać 0,5 łyżeczką nadzienia i zaklejać formując trójkąty (brzegi należy posmarować wodą i szczelnie sklejać). Na natłuszczony papier do pieczenia wyłożyć gotowe ciastka i włożyć do lodówki na 3o minut. Powtarzać tę czynność z każdym plackiem.
Ciastka piec na wysmarowanej blaszce w nagrzanym piekarniku do temp. 190 stopni Celsjusza przez około 9 do 14 minut. Gotowe ciastka chłodzić na drucianej kratce. Z ciasta wyszło mi 39 ciastek.