maślakowe sznycelki

maślakowe sznycelki

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

gniazd

gniazda

dużej łyż.

duża łyż.

ml

mała puszka

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • maślaki

    45 dag
  • jajko

    1 szt.
  • Bułka tarta klasyczna Prymat

    3 łyżki
  • olej

    3 łyżki
  • sól

  • pieprz

Wyślij składniki na:

Przepis i sposób przygotowania maślakowe sznycelki

Grzyby oczyścić, ( używamy tylko kapeluszy) pokroić, posypać solą i pieprzem. Na talerzu rozbić jajko, na drugim wysypać bułkę tartą. Maczać grzyby w rozczepanym jajku następnie w bułce i smażyć na silnie rozgrzanym oleju.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat