Doradca Smaku logoandPrymat logo
Mięsa - najlepsze przepisy SPRAWDŹ

Maślaki w grzankach.

5.0
(11)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

bułka paryska
1 szt
masło
1 łyżka
cebula
1 szt
pietruszka zielona
1 łyżka
sól, pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Maślaki w grzankach.

Z bułki lub innego chleba pszennego wykroić 2 kostki o boku 4cm.Wydrążyć środek.
Rozgrzać 2 łyżki masła i zrumienić boki kostki jak grzanki .
Na rozgrzanym tłuszczu zeszklić cebulkę, dodać maślaki i dusić 5-7min.Jeżeli grzyby są duże, pokroić na mniejsze części.
Doprawić solą i pieprzem, posypać pietruszką.
Otwory w grzankach wypełnić grzybami. Resztę grzybów ułożyć wokół grzanek. Dodatkowo możemy posypać małymi grzankami.
Zachęcam do przygotowania tej małej, ale atrakcyjnej przekąski.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IZABELA29 15.11.2013 06:55
pyszne danie z grzybkami
ssylwiaa 08.10.2013 11:12
apetyczne ;)
Paolcia 08.10.2013 08:59
mmm pychota :)
Ela_K 08.10.2013 07:10
mniam na pewno smaczne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak