Maślaki faszerowane bryndzą

Maślaki faszerowane bryndzą

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek

×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • maślaki

    80 dkg
  • bryndza

    20 dkg
  • masło

  • koperek

  • sól

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Jest to super przepis na urodzaj maślaków.Najpierw wybieramy spore,w miarę równe grzyby.Z grzybów zdejmujemy skórkę,odcinamy trzonki i dobrze myjemy.Osuszamy.Kapelusze układamy w natłuszczonym rondlu wierzchem do dołu.Dokładamy trzonki i dusimy pod przykryciem około 20 minut.W trakcie duszenia przyprawiamy solą i pieprzem.Trzony wyjmujemy a na każdym kapeluszu kładziemy odrobinkę masła.Trzony i bryndzę mielimy w maszynce i mieszamy dokładnie z koperkiem.Farsz układamy na kapelusze maślaków i posypujemy jeszcze koperkiem.Grzyby układamy w naczyniu żaroodpornym i zapiekamy w 160 stopniach około 15 minut.Podajemy gorące.Pycha.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (21)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

mamusia1

23.01.2014 08:17
ciekawe danie

IZABELA29

25.02.2012 10:10
nie jadłam

Ada-Gaba

16.01.2012 07:45
ciekawe, jeszcze nie próbowałam

gacopierz23

16.12.2011 15:29
wspaniałe

rutynka

26.11.2011 10:56
extra !

piotereq

10.11.2011 09:42
super

Justa32

08.11.2011 08:36
pomysłowe!!! mniam

Wacław

29.10.2011 09:55
fajne !

Magdalena1110

10.10.2011 21:26
fajny pomysł

Tika4444

22.09.2011 12:24
świetny pomysł

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat