Masełko ziołowo-czosnkowe

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • masło

    200 g
  • świeże zioła posiekane

    3 łyżki
  • czosnek

    2 ząbki
  • tymianek

    1/2 łyżeczki
  • Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat

    do smaku
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Miękkie masło o temperaturze pokojowej rozcieramy.
Dodajemy drobniutko posiekane świeże zioła (u mnie oregano, tymianek, mięta, majeranek, cieniutki szczypiorek, koperek, natka pietruszki), suszone zioła, przeciśnięty przez praskę czosnek i sól do smaku. Ucieramy razem na masę.
Masło wykładamy na kawałek folii spożywczej, zwijamy w wałeczek, a oba końce folii skręcamy. Odkładamy do lodówki do stężenia.
Smacznego!

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (14)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Jadwiga/Jaga85 21.08.2013 22:16
Fantastyczne masło!
patryska76 18.08.2013 10:44
Uwielbiam ;)))
mufinka79 18.08.2013 10:39
Dziękuję bardzo za miłe komentarze :)
Katarina 18.08.2013 10:11
Masło własnoręcznie przyprawione to jest to , ciekawy dodatek do mięs ziemniaczków - pyszne
malaczarna23 18.08.2013 08:46
super masełko :)
Stenka 18.08.2013 08:20
extra takie masełko
LoLa 18.08.2013 06:59
swoje to najlepsze
Mniam 18.08.2013 00:19
Wygląda na bardzo smaczne.
Zdzisław 17.08.2013 23:27
tylko tost do tego masełka i smaczne sniadanie
Megg 17.08.2013 22:40
smaczne do kanapeczek

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat