masa migdałowa

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • margaryna

    25 dag
  • mleko

    50 ml
  • cukier

    1 szkl
  • jaja

    4 szt
  • cukier waniliowy

  • płatki migdałowe

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

odlać z pół litra mleka większą część, zagotować. do reszty zimnego mleka wsypać cukier, wbić żółtka, wsypać cukier waniliowy, rozmącić i wlać na gotujące się mleko. powstały budyń ostudzić. margarynę rozetrzeć w makutrze, dodawać stopniowo ostudzony budyń. na końcu wsypać płatki migdałowe. lekko wymieszać.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
ewelina63 04.07.2011 14:57
fajna
Sylwia88 11.04.2011 17:18
pycha

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat