Masa marcepanowa z różą

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • migdałty

    25 dag
  • cukier

    25 dag
  • woda

    1/8 litra
  • cytryna

    1 sztuka
  • ocet

    1/2 łyżki
  • konfitura

    2 łyżki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Migdały zmielić z cukru,wody i octu,ugotować syrop do ,,Nitki'' i ostudzić do 60 stopni.Następnie wlać na miskę i ucierać.
Jeżeli masa jest za gęsta to rozrzedzić ją z sokiem z cytryny.
Do masy dodać różę,rozetrzeć i wymieszać z migdałami.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
blaneczka96 20.08.2012 11:17
Smaczniutkie ,idealne na deser.

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat