Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Masa marcepanowa z różą

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

migdałty 25 dag
cukier 25 dag
woda 1/8 litra
cytryna 1 sztuka
ocet 1/2 łyżki
konfitura 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Masa marcepanowa z różą

Migdały zmielić z cukru,wody i octu,ugotować syrop do ,,Nitki'' i ostudzić do 60 stopni.Następnie wlać na miskę i ucierać.
Jeżeli masa jest za gęsta to rozrzedzić ją z sokiem z cytryny.
Do masy dodać różę,rozetrzeć i wymieszać z migdałami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

blaneczka96 20.08.2012 11:17
Smaczniutkie ,idealne na deser.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak