masa krówkowa do przekładania wafli lub babeczek

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mleko w puszce słodzone

    1 szt.
  • masło

    1/2 kost.
  • kakao

    1/2 łyżeczki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

mleko w puszce wstawić do garnka wlać wodę do połowy puszki i gotować ok.3 godz.wystudzić w naczyniu utrzeć masło i stopniowo dodawać ugotowane i wystudzone mleko cały czas mieszając na koniec dodać odrobinę kakao dla ładniejszego koloru,tak przygotowana masą przekładać wafle lub nadziewać babeczki,schłodzić,możemy użyć także gotowej masy krówkowej aby zaoszczędzić czasu:)

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (4)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Wacław 19.08.2013 15:09
szybka i smaczna masa !
lara 25.05.2013 08:40
bardzo dobra
MAR3STA 14.04.2012 15:14
smaczna
Wafelek2601 13.04.2012 20:58
pyszna

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat