Masa kokosowa

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • wiórka kokosowe

    25 dag
  • cukier

    1 szklanka
  • śmietana

    1.5 szklanki
  • białko

    2 szt
  • sok z cytryny

    1 łyżka
  • mąka ziemniaczana

    3 łyżki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Wiórka kokosowe wymieszać z cukrem i zalać śmietaną, odstawić na godzinę aby namokły. Z białek ubić na sztywno pianę, dodać sok z cytryny i wymieszać. Do ubitej piany włożyć namoczone wiórka kokosowe ( najlepiej wsypać je przez sitko), dodać, mąkę ziemniaczaną i delikatnie, powoli wymieszać. Tak przygotowaną masą posmarować podpieczone ciasto i wstawić go gorącego piekarnika na około 20 minut.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat