Masa do tortu z kiślem

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • margaryna

    1 sztuka
  • cukier

    9 łyżek
  • kisiel wiśniowy

    1 sztuka
  • jajko

    3 sztuki
  • brzoskwinia

    na mase
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Margarynę kroimy w mniejsze cząstki i rozpuszczamy w rondelku. Dodajemy do niej cukier i kisiel. Gotujemy do momentu ,az dojdzie do jego rozpuszczenia. Do pzrestudzonej masy dodajemy kolejno po jajku ciagle miksując.

Wykładamy na biszkopt. Na amse wykłąadamy na wierzch kawałeczki brzoskwini.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (11)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
miki47 07.05.2013 13:47
znakomity przepis
Laila2786 13.04.2013 22:19
fajny pomysł
dianix 01.04.2013 21:08
robilam w tym tyg. tort
TEtalicha 29.03.2013 20:51
dobra masa
TEtalicha 06.03.2013 20:29
bardzo ciekawa
Katarzyna59 22.08.2012 18:30
uwielbiam
Rafał10 29.04.2012 22:19
pychotka! Ja często robię taką masę z małymi biszkopcikami :)
Andzia1977 20.04.2012 23:26
wypróbuję na pewno
mic 18.04.2012 15:36
polecam, jest fajna i zawsze inny posmak i kolor pod roz podchodzący
fictor123 18.04.2012 15:22
dobra

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat