Masa czekoladowa z budyniem

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • kawa prawdziwa

    2 dag
  • budynie czekoladowe

    2 szt
  • masło

    20 dag
  • mączka cukrowa

    20 dag
  • kakao

    1 łyżka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Ugotować budyń na czarnej kawie dobrze posłodzić, ostudzić i odstawić do zimna. Masło utrzeć z pozostałą mączką, dodać kakao, wymieszać po trochu w budynie, połączyć i przekładać placek.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (30)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
agnieszka214 21.07.2011 07:15
fajne
misia53 17.07.2011 21:33
bardzo ciekawa masa
jolita 16.07.2011 11:14
super
novita26 11.07.2011 09:39
mniam
aginaa 03.07.2011 21:07
pycha
Justyna Jussstiii 26.06.2011 10:37
super
ronald88 25.06.2011 10:01
super
iwa643 18.06.2011 05:53
fajne
aginaa 15.06.2011 22:43
fajne
Katarzyna/kate1980 15.06.2011 20:33
super

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat