Masa czekoladowa I

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • masło

    25 dkg
  • cukier puder

    10 dkg
  • czekolada

    15 dkg
  • żółtka

    3
  • wanilia

  • kawa

    5 ml
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Masę utrzeć na pulchną masę, żółtka utrzeć z cukrem. Połączyć żółtka i masło razem, dodając rozgrzaną czekoladę, wanilię i kawę do smaku.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
bercik1 01.06.2011 21:30
trzeba będzie kiedyś wypróbować

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat