Marynowany w mleku schabowy z karkówki

Marynowany w mleku schabowy z karkówki

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

Kalkulator jednostek

×

kostka

g

kg

gramów

ml

duża łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • karkówki

    500 g
  • duże cebule

    2
  • ząbki czosnku

    2
  • mleka 3,2%

    2 szk
  • sól

  • pieprz

  • jajka

    3
  • olej do smażenia

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - Marynowany w mleku schabowy z karkówki foto
Karkówkę umyć, osuszyć i pokroić na 3 grube kotlety. Rozbić je tłuczkiem do mięsa ale nie za cienko. Cebulę i czosnek obrać, umyć i pokroić. Do miski lub innego naczynia wlać mleko. Do miski w mlekiem wrzucić cebule i czosnek, włożyć kotlety. Zakryć naczynie pokrywką i wstawić je do lodówki na 5 godzin.
Krok 2 - Marynowany w mleku schabowy z karkówki foto
Po tym czasie wyjąć kotlety z marynaty mlecznej, obtoczyć je w bułce tartej. Potem zanurzać w jajku rozmąconym z odrobiną soli i ponownie panierować w bułce tartej.
Krok 3 - Marynowany w mleku schabowy z karkówki foto
Na patelni rozgrzać dużą ilość oleju, kłaść kotlety i smażyć kotlety z obu stron.
Krok 4 - Marynowany w mleku schabowy z karkówki foto
Czas smażenia zależy od grubości kotletów.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

cukiereczek

19.01.2014 18:10
jak zawsze pysznie

krystyna330

19.01.2014 17:59
ale pyszności serwujesz

Czyki

19.01.2014 17:42
Jestem pod wrażeniem:)muszę wypróboować

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat