Marynowany filet z kaczki podany na salacie

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • pierś z kaczki

    1
  • sos sojowy

    3 lyzki
  • miód

    1 lyzka
  • zielona sałata

  • pomidorki cherry

  • awokado

  • imbir

    2 cm
  • czosnek

    1 zabek
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Marynata - Wymieszaj 3 lyzki sosu sojowego z jedna lyzka miodu. Dodaj starty imbir oraz drobno posiekany czosnek. Do przygotowanej marynaty dodaj piers z kaczki i odstaw na okolo 2 godziny.

Smaz piers przez okolo 3 minut. Nastepnie wloz do piekarnika na okolo 12 minut.

Podawaj na zielonej salacie z pomidorkami cherry.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (6)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
AURELKA 12.09.2012 14:43
pyszny
Iwusia 06.06.2012 23:42
wygląda imponująco, tak samo musi smakować, aż ślinka cieknie :)
caffee_tea 23.05.2012 20:45
apetycznie wygląda ; )
Beatris 23.05.2012 10:09
Pięknie podane, smakowite mięsko.
Rafał10 21.05.2012 11:58
rewelacja !
Pietruszka 21.05.2012 10:36
Aż ślinka leci

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat