Marynowane sledziki

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • ocet 10 %

    1 szklanka
  • olej

    1 szklanka
  • woda

    3 szklanki
  • cebula biała

    4 szt
  • przyprawa w płynie

    1 łyżka
  • Majeranek suszony Prymat

    2 łyżki
  • Kucharek przyprawa uniwersalna

    2 łyżki
  • pieprz

    2 łyżki
  • sól

    1 łyżka
  • cukier

    3 łyżki
  • liść laurowy

    2 sztuki
  • ziele angielskie

    1 łyżka
  • Gorczyca biała cała Prymat

    2 łyżki
  • śledzie

    1 (surowe)
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Pokroić cebulę w plastry, zalać ją w garnku olejem i wodą, dodać przyprawy i gotować do czasu aż cebula zmięknie. Gdy cebula będzie miękka dodać do zalewy 1 szklankę octu i wymieszać. Do garnka wrzucić pokrojone w kawałki (ok. 2 cm) surowe, wyczyszczone śledzie i gotować w zalewie 7 minut. Tak przygotowane danie odstawić w chłodne miejsce na 2 dni. Po tym czasie, gdy mniejsze ości ryby zmiękną i cała ryba przejdzie smakiem zalewy, śledziki można jeść. Smacznego :)

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (11)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Anna152 07.03.2013 18:25
lubię takie
RenataZ-et 05.11.2012 18:38
bardzo takie lubię!
kasiek 23.09.2012 14:39
lubię śledziki w oleju
gosia561 29.06.2012 08:55
niezłe
Jodaj 21.06.2012 06:52
uwielbiam takie śledziki :)
Grażyna13 28.04.2012 09:09
Lubie takie :)
Margo1 02.04.2012 14:04
wyglądają znakomicie
Ada-Gaba 31.03.2012 10:27
smaczne
Magdalena1110 19.03.2012 20:55
moje ulubione
olkaaa 09.03.2012 08:09
bardzo lubię

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat