Marynowane cebulki.

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

Zalewa

  • woda

    2 szklanki
  • ocet

    pół szklanki
  • cukier

    3 łyżki
  • sól

    1 łyżka
  • Gorczyca biała cała Prymat

    pół łyżeczki
  • Liść laurowy suszony Prymat

    3 sztuki
  • Ziele angielskie całe Prymat

    kilka sztuk

Dodatkowo

  • cebulka

    około pół kilo
  • koper

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

1. Składniki zalewy przekładamy do garnka,zagotowujemy i studzimy.
2. Cebulki obieramy i dokładnie myjemy,następnie przekładamy do garnka,zalewamy gorąca wodą i gotujemy około 2-3 minuty,następnie odcedzamy.
3. Cebulki przekładamy do słoików.Zalewamy przestudzoną zalewą,wkładamy koper,zakręcamy i pasteryzujemy około 10 minut.
4. Studzimy i przenosimy do spiżarni.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (5)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Babeczka35 20.08.2015 11:01
Dziękuję;)
Ola1young 20.08.2015 09:52
lubie taką cebulkę
gusia1000 20.08.2015 00:16
Pyszna zakąska.
bogusia 82 19.08.2015 21:02
Pyszna jest taka cebulka, wczoraj też marynowałam:)
Małgorzata92 19.08.2015 19:01
Akurat mamy sezon na cebulę :)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat