Marynowana sałatka

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • ogórki konserwowe

    2 sztuki
  • pieczarki marynowane

    10 sztuk
  • jajka

    2 sztuki
  • cebula

    1/2 sztuki
  • marchewka marynowana

    4 łyżki
  • majonez

    2 łyżki
  • sól do smaku

  • pieprz do smaku

  • papryka marynowana

    1 cała sztuka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Jajka ugotować na twardo, przestudzić, obrać ze skorupek. Jajka, ogórki, pieczarki, cebulę i paprykę pokroić w kostkę. Dodać do nich pokrojoną w kostkę marchewkę (ja użyłam tej, która marynowała się razem z pieczarkami) i majonez. Wymieszać, doprawić do smaku solą i pieprzem.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (4)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
fotoviderek 12.02.2014 07:20
Ciekawe składniki :)
SylwiaMagdaSabin 23.03.2012 20:32
ciekawe jaki smak
misia53 31.01.2012 18:31
fajne masz sa?ateczki....;
Marlena/Kinia 11.10.2011 09:04
Lubię marynowane warzywa...to coś dla mnie:)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat