Marynowana pierś pieczona

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • pierś z kurczaka z kością

    1 szt
  • ocet balsamiczny

    50 ml
  • woda

    10 ml
  • suszony czosnek niedźwiedzi

  • pieprz biały Prymat

  • żółte curry w proszku

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Z octu, wody i przypraw sporządzamy niezbyt gęsta marynatę (w razie potrzeby można dolać wody). Nacieramy nią mięso i odstawiamy na noc do lodówki. Następnie pierś oczyszczamy z marynaty i pieczemy 35 - 40 minut w piekarniku rozgrzanym do 180 stopni.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Klausia 30.12.2015 19:01
często robię

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat