Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Marynowana kapusta na sałatkę

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

Składniki sałaty

kapusta biała 1 szt.
papryka czerwona 2 szt.
cebula biała 1 szt.
cebula czerwona 1 szt.
natka pietruszki 3 łyżki
natka selera 5 łyżki
szczypiorek posiekany 3 łyżki

Marynata

olej 3/4 szklanki
cukier 1/2 szklanki
ocet 1/2 szklanki
ząbki czosnku 2 szt.
sól 1 łyżka
Pieprz czarny mielony Prymat do smaku
Liść laurowy suszony Prymat 2 szt.

Porada

Sałatki wychodzi dość dużo. W przypadku gdy zostanie niewykorzystana można ją odcedzić z zalewy, przełożyć do pojemnika, ubić i przechowywać w lodówce.

Przepis i sposób przygotowania na: Marynowana kapusta na sałatkę

Kroki postępowania

1
Szczypiorek, natkę pietruszki, natkę selera oraz paprykę pokroić drobno
Krok 1 - Marynowana kapusta na sałatkę foto
2
Cebule białą i czerwoną posiekać drobno i dosypać do salaterki
Krok 2 - Marynowana kapusta na sałatkę foto
3
Poszatkować kapustę i połączyć sypkie składniki
Krok 3 - Marynowana kapusta na sałatkę foto
4
Składniki zalewy zagotować dodać rozgnieciony czosnek.
Krok 4 - Marynowana kapusta na sałatkę foto
5
Gorącą zalewą zalać składniki sypkie sałaty. Lekko ubić i zostawić w chłodnym miejscu na całą noc
Krok 5 - Marynowana kapusta na sałatkę foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Jagódka77 25.07.2015 17:34
na pewno pyszna

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak