marynata staropolska

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • sól

    1 łyzka
  • Kwas cytrynowy Prymat

    szczypta
  • Majeranek suszony Prymat

    1/2 łyżeczki
  • Pieprz biały mielony Prymat

    szczypta
  • Kolendra cała Prymat

    1/2 łyżeczki
  • bazylia

    szczypta
  • cząber

    szczypta
  • szławia

    szczypta
  • Czosnek suszony Prymat

    1 łyżka
  • Owoc jałowca cały Prymat

    kilka szt. zmielonych
  • Gorczyca biała cała Prymat

    1/2 łyżki
  • Papryka ostra mielona Prymat

    1/2 łyzki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Wszystkie składniki wsypać do miseczki, zalać 10 łyżkami oleju i dokładnie wymieszać. Włożyć mięso i marynować 3-4 godziny.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (5)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
mamusia1 01.09.2012 09:07
idealna do grilla
mala2021 30.01.2012 09:23
bardzo smaczna
anja3107 22.07.2011 16:23
super
rosik93 21.04.2011 23:57
ciekawe
mamusia1 23.11.2010 18:03
ciekawa przyprawa!

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat