Marynata pomidorowa do potraw z grilla

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • ocet jabłkowy

    2 łyżki
  • oliwa

    4 łyżki
  • cukier kryształ

    2.5 łyżki
  • cebula

    1 mała
  • sos sojowy

    3 łyżki
  • musztarda delikatesowa

    3 łyżki
  • chili Prymat

    1 łyżeczka
  • czarny pieprz mielony Prymat

    1/2 łyżeczki
  • sól

    szczypta
  • ząbek czosnku

    1 sztuka
  • pomidor

    1 1/2
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Pomidory nacinamy i sparzamy wrzątkiem następnie obieramy ze skórki i miksujemy blenderem kilka sekund. Do pomidorów dodajemy bardzo drobno posiekany czosnek , cebulę oraz resztę składników. Wszystko razem dokładnie mieszamy i odstawiamy do lodówki na około 2 godziny przed grilowaniem.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
as28 21.02.2015 18:43
fajna marynata

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat