Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Marynata pomidorowa do potraw z grilla

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ocet jabłkowy 2 łyżki
oliwa 4 łyżki
cukier kryształ 2.5 łyżki
cebula 1 mała
sos sojowy 3 łyżki
Musztarda delikatesowa Prymat 3 łyżki
chili Prymat 1 łyżeczka
Pieprz czarny mielony Prymat 1/2 łyżeczki
sól szczypta
ząbek czosnku 1 sztuka
pomidor 1 1/2

Przepis i sposób przygotowania na: Marynata pomidorowa do potraw z grilla

Pomidory nacinamy i sparzamy wrzątkiem następnie obieramy ze skórki i miksujemy blenderem kilka sekund. Do pomidorów dodajemy bardzo drobno posiekany czosnek , cebulę oraz resztę składników. Wszystko razem dokładnie mieszamy i odstawiamy do lodówki na około 2 godziny przed grilowaniem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

as28 21.02.2015 18:43
fajna marynata

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak