Marynata paprykowa

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • oliwa

    1/3 szklanka
  • woda

    kilka łyżek
  • ocet balsamiczny

    3 łyżki
  • kolendra

  • gorczyca

  • czosnek

    2 ząbki
  • Papryka słodka mielona Prymat

    1 łyżka
  • papryka zielona

    1/2 szklanka
  • papryka żółta

    1/2 szklanka
  • papryka czerwona

    1/2 szklanka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Papryke ścieramy na trace o grubych oczkach. Czosnek miażdzymy. Łączymy ze sobą wszystkie składniki, doładnie mieszamy, schładzamy. Tak powstałą marynatą nacieramy mięso - najlepiej drobiowe.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat