Marynata musztardowa do karkówki

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • musztarda francuska

    1 słoiczek
  • miód

    2 łyżki
  • olej

    5 łyżek
  • Sól ziołowa jodowana Prymat

    1/2 łyżeczki
  • cytryna

    1 szt.
  • czosnek

    2-3 ząbki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Musztardę połączyć z miodem i mieszać, aż się połączą.
Dodać sól, wyciśnięty czosnek, sok z cytryny i nieco startej skórki.
Na koniec wlać olej i dokłądnie wymieszać.
Do marynaty wlożyć grube plastry karkówki, obtoczyć z każdej strony i wstawić na dobę do lodówki.
Upiec mięso w piekarniku lub na grillu.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (4)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Dorota37 22.10.2012 15:09
super karkówka z takim dodatkiem napewno wismienita
Habibi 04.05.2012 20:23
A nie jesteś uczulana na koty? ... bo mamy ich sześć :)))
krokodyl 04.05.2012 17:37
adoptuj mnie, plizzzzzzz
Habibi 04.05.2012 13:03
<b>Zapraszam serdecznie do przejrzenia moich kulinarnych pomysłów oraz do zapoznania się z przepisami na bardzo różnorodne dania *** Każdy znajdzie tutaj coś dla siebie :)</b>

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat