Marynata do warzyw

Marynata do warzyw

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

mała łyż.

gniazd

mała puszka

gniazda

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • octu 10-procentowego

    1 szklanka
  • wody

    5 szklanek
  • soli

    2 łyżeczki
  • cukru

    3 łyżeczki
  • Pieprz czarny ziarnisty Prymat

    1 łyżeczka
  • ziela angielskiego Prymat

    1 łyżeczka
  • Liść laurowy suszony Prymat

    3 liście
  • gorczycy białej Prymat

    2 łyżeczki
Wyślij składniki na:

Przepis i sposób przygotowania Marynata do warzyw

Połączyć wszystkie składniki oprócz gorczycy i gotować 3 min. Po ostudzeniu dodać gorczycę. Marynatę używać do marynowania ogórków, papryki i innych warzyw.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (10)

Patriszja
Patriszja 15.11.2013 09:02
apetycznie wygląda :)
berys18 28.03.2013 09:16
ciekawy pomysł na marynatę
Pani Domu 09.10.2012 17:55
pyszności
Ewa36 30.09.2012 00:00
super
Anna141
Anna141 17.07.2011 15:31
fajny przepis :)
AgaS10 31.01.2011 09:32
Ten przepis mi sie na pewno przyda:)
szajba2 18.12.2010 13:39
e tam
Babciagramolka 15.12.2010 09:10
Zaprawy domowe to klasyka
Małgorzata113 19.06.2010 13:25
Właśnie szukałam czegoś takiego.
halina16 04.06.2010 17:01
Dobry przepis.

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat