Marynata do szynki

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • woda

    2 l
  • liść laurowy

    2 szt
  • ziele angielskie

    5 szt
  • sól do peklowania

    4 łyżki
  • sól

    0,5 łyżeczki
  • czosnek

    5-6 ząbków
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Składniki dodać do przegotowanej zimnej wody.Czosnek przekroić .Mięso powinno być w marynacie w zimnym miejscu około 2-3 dni.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (7)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Magdulka1989 25.02.2015 16:49
Dobra marynata... Szyna bardzo smakuje mojej rodzinie... Polecam...
Iwusia 06.03.2014 22:47
dobra marynata
Katarzyna59 01.09.2013 11:29
świetna marynata
Krystyna32 01.02.2012 15:03
extra
rzenia15 27.07.2011 10:48
super marynata
grazia1 11.06.2011 23:57
ciekawa :)
mili_kati 19.11.2010 15:48
fajny pomysł

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat