Marynata do ryb z grilla

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • oliwa

    3 łyżki
  • Musztarda delikatesowa Prymat

    4 łyżki
  • ocet balsamiczny

    2 łyżki
  • bazylia

    1/2 łyżeczki
  • cukier kryształ

    2 łyżki
  • pietruszka zielona

    2 łyżki ( świeżej posiekanej)
  • sól do smaku

    wg uznania
  • Pieprz czarny mielony Prymat

    wg uznania
  • curry

    szczypta
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Do miseczki dajemy oliwę z oliwy następnie dodajemy musztardę , ocet balsamiczny oraz bazylię. Mieszamy całość kilka razy. Następnie myjemy i kroimy drobno pietruszkę , dodajemy cukier , sól , pieprz oraz curry i wszystko razem dokładnie mieszamy. Gotową marynatę wstawiamy do lodówki na 3.5 godziny przed grilowaniem.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Margo1 19.02.2015 11:15
Też taką robię

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat