Marynata do mięsa z ketchupem

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • woda

    600 ml
  • ketchup łagodny

    5 łyżek
  • przyprawa do wieprzowiny Prymat

    2 łyżki
  • sól

    2 łyżeczki
  • papryka mielona

    2 łyzki
  • czosnek granulowany

    2 łyżeczki
  • pieprz czarny mielony

    2 łyżeczki
  • natka pietruszki suszona

    2 łyżki
  • zioła prowansalskie

    1 łyżka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Wodę wlewamy do garnuszka, dodajemy ketchup, mieszamy. Dodajemy pozostałe składniki marynaty, dobrze mieszamy. W takiej marynacie przygotowujemy mięso - najlepiej marynujemy całą noc w lodówce.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Jodaj 07.02.2012 13:12
muszę wypróbować :) podoba mi się :)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat