Marynata do mięsa z ketchupem

Marynata do mięsa z ketchupem

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

gniazd

gniazda

dużej łyż.

duża łyż.

ml

mała puszka

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • woda

    600 ml
  • ketchup łagodny

    5 łyżek
  • Przyprawa do wieprzowiny klasyczna Prymat

    2 łyżki
  • sól

    2 łyżeczki
  • papryka mielona

    2 łyzki
  • Czosnek suszony Prymat

    2 łyżeczki
  • Pieprz czarny mielony Prymat

    2 łyżeczki
  • Natka pietruszki suszona Prymat

    2 łyżki
  • Zioła prowansalskie suszone Prymat

    1 łyżka
Wyślij składniki na:

Przepis i sposób przygotowania Marynata do mięsa z ketchupem

Wodę wlewamy do garnuszka, dodajemy ketchup, mieszamy. Dodajemy pozostałe składniki marynaty, dobrze mieszamy. W takiej marynacie przygotowujemy mięso - najlepiej marynujemy całą noc w lodówce.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Jodaj 07.02.2012 13:12
muszę wypróbować :) podoba mi się :)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat