Marynata do mięsa

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • oliwa

    1/2 szkl
  • woda

    2 łyżki
  • Przyprawa curry orientalna Prymat

    1/3 łyżeczki
  • sok z cytryny

    1 łyżeczka
  • cebula

    1/2
  • pietruszka

    3 gałązki
  • Czosnek suszony Prymat

    1/2 łyżeczki
  • Sól ziołowa jodowana Prymat

    1/2 łyżeczki
  • Papryka słodka mielona Prymat

    1/2 łyżeczki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - Marynata do mięsa foto
Do miseczki wlewamy oliwę i wodę. Dodajemy paprykę w proszku, przyprawę curry, czosnek granulowany, sól ziołową oraz sok ze świeżo wyciśnięty z cytryny. Wszystko dokładnie mieszamy.
Krok 2 - Marynata do mięsa foto
Cebulę obieramy i kroimy w kosteczkę. Opłukaną pietruszkę siekamy.
Krok 3 - Marynata do mięsa foto
Do miseczki dajemy pokrojoną cebulkę i posiekaną pietruszkę, mieszamy.
Krok 4 - Marynata do mięsa foto
Odstawiamy na 10 minut, aby składniki dobrze się połączyły.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (5)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Dorian 11.10.2013 13:55
pyszne bedzie miesko
mirosława4 10.10.2013 14:22
fajny przepis
alaaa 15.05.2013 20:25
fajna nawet do mięs na grilla
Iwusia 28.02.2013 21:10
ciekawa ta marynata do mięsa
Wafelek2601 14.10.2012 09:05
Super

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat