Marynata do mięsa

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • oliwa

    1/2 szkl
  • musztarda

    1 łyżeczka
  • Kucharek przyprawa do potraw

    1/2 łyżeczki
  • pieprz

  • Bazylia suszona Prymat

    1/2 łyżeczki
  • Papryka słodka mielona Prymat

    1/3 łyżeczki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Do miseczki wlewamy oliwę i dodajemy musztardę. Najlepiej dodać musztardę ostrą, może być rosyjska. Olej dokładnie mieszamy z musztardą na jednolitą masę. Do przygotowanego oleju z musztardą dodajemy kucharka, pieprz, paprykę w proszku oraz suszoną bazylię. Wszystko dokładnie mieszamy. Tak przygotowana marynata jest dobra do mięsa wieprzowego. Mięso w marynacie powinno być co najmniej ok. 2 godzin pozostawione w chłodnym miejscu.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (5)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Grazyna0211 11.06.2013 14:40
fajny przepis
mirosława4 04.03.2013 19:05
fajna ta marynata :)
RenataZ-et 21.12.2012 19:38
fajna
Wafelek2601 17.12.2012 19:40
Super
Pietruszka 07.08.2012 08:11
super

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat