Marynata do kotletów

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • olej

    2 łyżki
  • Sól czosnkowa jodowana Prymat

    1 opakowanie
  • czosnek

    2 ząbki
  • Kucharek przyprawa uniwersalna

    do smaku
  • musztarda

    1 łyżka
  • woda

    1 łyżka
  • Papryka słodka mielona Prymat

    1 opakowanie
  • Przyprawa curry orientalna Prymat

    1 opakowanie
  • Przyprawa do karkówki klasyczna Prymat

    1 przyprawa
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Mięsko smarujemy musztardą a następnie panierujemy w przyrządzonej panierce z przypraw wymieszanych z olejem i wodą. Czosnek przepuszczamy przez praskę i nakładamy między kotlety, które kładziemy jeden na drugi. Mięsko zamykamy w pojemniczku i pozostawiamy najlepiej przez noc. Smacznego !!

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (13)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
czekoladka_m 09.09.2013 16:37
Konkretne mięsko:)
Łukasz15 06.08.2013 12:02
Pyszne będą kotleciki
Seba 02.07.2013 09:03
bardzo fajna
RenataZ-et 21.12.2012 19:25
fajna
Angelika10 09.12.2012 00:51
super
IKrakowianka 07.03.2012 22:15
świetna marynata
Agnik 04.01.2012 15:11
pycha
Adamorek 21.09.2011 23:51
świetna
gosia47-47 20.02.2011 10:53
dobra
babeczka007 09.09.2010 11:49
pomysłowe

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat