Marynata do karkówki na ostro

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • karkówka

    8 plastrów
  • cebula

    1 sztuka
  • olej

    0,5 szklanki
  • czosnek

    3 ząbek
  • Papryka słodka mielona Prymat

    1 łyżeczki
  • Papryka ostra mielona Prymat

    1 łyżeczki
  • Pieprz czarny mielony Prymat

    1 łyżeczki
  • sól do smaku

    1 łyżeczki
  • oregano

    1 łyżeczki
  • Bazylia suszona Prymat

    1 łyżeczki
  • Musztarda chrzanowa Prymat

    1 łyzka
  • ketchup pikantny

    2-3 lyzki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Mięso opłukać, wysuszyć ręcznikiem papierowym. W misce wymieszać wszystkie składniki marynaty oraz cebulę. Włożyć plaster karkówki, przełożyć marynatą, następny plaster i tak do wyczerpania składników, by każdy plaster mięsa był pokryty marynatą. Przykryć folią i odstawić do połączenia składników, od czasu do czasu mieszając mięso.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat