MARYNATA DO KARKÓWKI

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • olej słonecznikowy

    100 ml
  • przecier pomidorowy

    50 ml
  • ketchup pikantny

    5 łyżek
  • krem chrzanowy Smak

    1 łyżka
  • cebula

    1 szt
  • ząbki czosnku

    4 szt
  • przyprawa do mięs

  • papryka ostra

  • rozmaryn Prymat

  • czarny pieprz mielony Prymat

  • czosnek Prymat

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Do oleju dodajemy przecier pomidorowy i ketchup. Następnie dodajemy sporą łyżkę chrzanu. Cebulę kroimy w piórka, czosnek przepuszczamy przez praskę i dodajemy do wcześniej przygotowanych składników. Całość doprawiamy papryką, roztartym w dłoniach rozmarynem, czosnkiem, pieprzem i przyprawą do mięs. Wszystkie składniki dokładnie mieszamy, marynujemy mięso i odkładamy do lodówki, najlepiej na 12 godzin.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (4)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Ela15 15.05.2015 11:55
świetna marynata
Violcia 11.05.2015 14:05
Robię podobną :)
Aannkaa82 11.05.2015 13:49
Aromatyczna, super do mieska :)
gosia561 11.05.2015 12:24
idealna na grilla

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat