Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Marynata amerykańska do żeberek i karkówki

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

Coca-Cola z cukrem puszka
Czosnek suszony Prymat 1/2 łyżeczki
Pieprz czarny mielony Prymat 1/2 łyżeczki
Chili pieprz cayenne mielone Prymat 1/2 łyżeczki
Imbir mielony Prymat 1 łyżeczka
Ziele angielskie mielone Prymat 1/2 łyżeczki
sos sojowy 2 łyżki
olej rzepakowy 2 łyżki
miód płynny 1 łyżka
musztarda 1 łyżka
olej sezamowy 1/2 łyżeczki

Porada

Zamiast żeberek można użyć karkówki pokrojonej w plastry grubości 1,5 cm.

Przepis i sposób przygotowania na: Marynata amerykańska do żeberek i karkówki

Wszystkie mokre składniki połączyć w misce i wymieszać trzepaczką do uzyskania jednolitego płynu. Dodać sypkie przyprawy i dokładnie wymieszać.
Do marynaty włożyć żeberka pokrojone na porcje, naczynie szczelnie nakryć i odstawić na dobę do lodówki. W tym czasie kilka razy odwrócić mięso.

Żeberka w trakcie grillowania smarować marynatą.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak