Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Marmurkowe muffinki

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka 30 dag
mleko 250 ml
cukier 12 dag
jaja 2 sztuki
proszek do pieczenia 1 łyżeczka
olej 1/4 szklanka
aromat waniliowy kilka kropel
sól szczypta
kakao 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Marmurkowe muffinki

W jednej miseczce łączymy składniki suche, natomiast w drugiej miseczce mieszamy składniki mokre. Następnie do składników mokrych dajemy suche i dokładnie mieszamy. Ciasto dzielimy na pół. Do jednej części ciasta dajemy kakao i mieszamy. Foremki do muffinek napełniamy do 3/4 wysokości. Pieczemy około 20 minut w 180 stopniach. Smacznego!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Adrian3 16.02.2013 12:45
uwielbiam:)
Cukiereczek13 16.02.2013 12:20
pieknie wyglądają :)
Marta1986 16.02.2013 12:13
przepyszne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak