Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Marmoladka dyniowo- jabłkowa

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

dynia 1 1/2 kg
jabłka winne 1 kg/kwaśne
cukier 40 dag
skórka pomarańczowa 10 dag
aromat pomarańczowy

Przepis i sposób przygotowania na: Marmoladka dyniowo- jabłkowa

Kroki postępowania

1
Wykonanie:
Dynię obrać, pokroić i włożyć do garnka.
Krok 1 - Marmoladka dyniowo- jabłkowa foto
2
Jabłka ( nie obierać) pokroić i włożyć do pokrojonej dyni, następnie rozgotować , gdy masa zgęstnieje wsypać cukier, skórkę z pomarańcza , kilka kropli aromatu pomarańczowego do smaku,
Krok 2 - Marmoladka dyniowo- jabłkowa foto
3
Gdy marmoladka jest odpowiednio gęsta , przełożyć do słoików i odwrócić do góry dnem.
Krok 3 - Marmoladka dyniowo- jabłkowa foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

RenataZ-et 28.09.2014 17:47
super połączenie :)
Ania84 28.09.2014 15:27
nie robiłam jeszcze ale chętnie bym spróbowała:)
marcia7 28.09.2014 12:49
doskonały dżem
Lis 28.09.2014 12:22
Bardzo smakowita marmolada - będę musiała koniecznie takiej spróbować:)
Mniam 28.09.2014 11:30
Bardzo smaczne połączenie.
bhb8 28.09.2014 11:30
przydatny zapas :)
Pietruszka 28.09.2014 11:03
pyszna marmoladka
Seba 28.09.2014 10:43
Bardzo dobra
malaczarna23 28.09.2014 09:20
Pyszniutka marmoladka:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak