marmolada ze śliwek z szybkowaru

marmolada ze śliwek z szybkowaru

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

gniazd

gniazda

dużej łyż.

duża łyż.

ml

mała puszka

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • śliwki

    1 kg
  • cynamon

    szczypta
  • masło

    6 dag
  • wanilia

    1/2 laski
  • cukier

    5 łyżek
Wyślij składniki na:

Przepis i sposób przygotowania marmolada ze śliwek z szybkowaru

Owoce oczyścić. jabłka obrać i usunąć z nich gniazda nasienne, śliwki wypestkować. Pokroić, włożyć do szybkowaru razem z masłem i wanilią. Zamknąć szybkowar i ogrzewać 10 minut od momentu przekroczenia progu ciśnienia wewnętrznego. Następnie owoce zmiksować, połączyć z cukrem i cynamonem. Podawać po ostudzeniu.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

monika1968 03.02.2013 16:03
A ile tych jabłek ??

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat