Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

marmolada brzoskwiniowa

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

brzoskwinie 2 kg
cukier 1,2 kg

Przepis i sposób przygotowania na: marmolada brzoskwiniowa

Brzoskwinie obrać, pokroić na kawałki, włożyć do garnka, dodać cukier i dusić na wolnym ogniu aż owoce sie rozpadną. Miekkie owoce przetrzeć przez sito. Przetartą masę gotowac do uzyskania porządanej konsystencji. Gorącą marmoladę przełożyć do słoików, zakręcic i ostudzić pod kocem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Dorota59 08.11.2013 13:26
pychotka taka marmolada
ONY_za_kare 21.10.2013 10:30
fajna marmoladka :)
Alex_M 11.10.2013 12:53
pysznosci!
Jadwiga/Jaga85 04.10.2013 21:45
Czyli pozostało tylko się zajadać tymi pysznościami.
elka72 04.10.2013 21:32
Domowe przetwory najlepsze:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak