marmolada brzoskwiniowa

marmolada brzoskwiniowa

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

gniazd

gniazda

dużej łyż.

duża łyż.

ml

mała puszka

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • brzoskwinie

    2 kg
  • cukier

    1,2 kg
Wyślij składniki na:

Przepis i sposób przygotowania marmolada brzoskwiniowa

Brzoskwinie obrać, pokroić na kawałki, włożyć do garnka, dodać cukier i dusić na wolnym ogniu aż owoce sie rozpadną. Miekkie owoce przetrzeć przez sito. Przetartą masę gotowac do uzyskania porządanej konsystencji. Gorącą marmoladę przełożyć do słoików, zakręcic i ostudzić pod kocem.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (5)

Dorota59 08.11.2013 13:26
pychotka taka marmolada
ONY_za_kare 21.10.2013 10:30
fajna marmoladka :)
Alex_M 11.10.2013 12:53
pysznosci!
Jadwiga/Jaga85 04.10.2013 21:45
Czyli pozostało tylko się zajadać tymi pysznościami.
elka72 04.10.2013 21:32
Domowe przetwory najlepsze:)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat