Składniki
kg
kostka
g
gramów
mała łyż.
gniazd
gniazda
mała puszka
duża łyż.
ml
dużej łyż.
łyżeczka
łyżka
szklanka
Ciasto
-
mąka pszenna
2 szklanki -
puree
150 ml ( z marchewki) -
mleko
150 ml -
śmietana
2 łyżki -
olej
2 łyżki -
drożdże świeże
2 dag -
cukier
0,5 łyżeczki -
sól
1 łyżeczka -
Zioła prowansalskie suszone Prymat
1 łyżeczka -
siemię lniane
2 łyżki
Dodatki
-
cebula
3 szt -
olej
2-3 łyżki -
mozzarella
8-10 dag -
Papryka wędzona słodka mielona Prymat
2 łyżeczki
Przepis i sposób przygotowania Marchewkowy cebularz z siemieniem lnianym
Kroki postępowania






Następnie włożyć porcje cebuli, posypać startym serem i oprószyć wędzoną papryką. Piec około 12-15 minut w piekarniku nagrzanym do 200 stopni.
Komentarze (1)