Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Marchewkowo-korzenna zupa krem

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

pałki z kurczaka 1 sztuka
woda
sól 1/2 łyżeczki
marchew 300 gram
ziemniaki 100 gram
laska cynamonu 1 sztuka
anyż gwiazdki 2 sztuki
Goździki całe Prymat 4-5 sztuk
jogurt naturalny lub śmietana do podania
Imbir mielony Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Marchewkowo-korzenna zupa krem

Pałkę z kurczaka umieszczamy w garnku, zalewamy ok. 1 litrem wody, dodajemy sól, cynamon, anyż i goździki, zagotowujemy.
Następnie dodajemy obrane i pokrojone w mniejsze kawałki marchewki i ziemniaki. Gotujemy do miękkości.
Gdy warzywa będą miękkie, usuwamy z garnka kurczaka i przyprawy. Odlewamy część rosołu, a warzywa blendujemy na krem (gdyby okazał się za gęsty można rozrzedzić odlanym wcześniej rosołem).
Podajemy z łyżką jogurtu naturalnego lub śmietany i posypane szczyptą imbiru.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

magda1976 20.11.2015 11:34
Uwielbiam zupy kremy-super sprawa
misia123410 20.11.2015 09:27
Same witaminy
Dorota76 20.11.2015 07:17
samo zdrowie
Franciszek 19.11.2015 23:23
pięknie wygląda
Kasnaj 19.11.2015 23:03
smacznie wygląda
gosia561 19.11.2015 22:52
idealna na chłodną jesień
Babeczka35 19.11.2015 21:59
Musi być pyszna:)
Marta1986 19.11.2015 21:43
apetyczna zupa

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak