Przepis i sposób przygotowania na: Marchewkowo-dyniowe cebularze
Kroki postępowania
Ułożyć na wyłożonej papierem do pieczenia blaszce, przykryć ściereczką, pozostawić na 10 minut.
mąka pszenna | 1,5 szklanki |
drożdże świeże | 2 dag |
cukier | 0,5 łyżeczki |
sól | 0,5 łyżeczki |
oliwa | 2 łyżki |
woda ciepła | 150 ml |
puree z dyni | 100 ml |
puree | 100 ml ( z marchewki) |
marchewka | 1 szt ( średnia) |
siemię lniane | 2 łyżki |
przyprawy | 1 łyżeczka ( bałkańska) |
cebula | 3 szt ( duże) |
olej | 2 łyżki |
masło | 1 łyżka |
ser żółty starty | 15 dag |
mleko | 2 łyżki |
sól do smaku | |
pieprz | do smaku |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: