Marchewkowe muffiny w walentynkowej odsłonie

Marchewkowe muffiny w walentynkowej odsłonie

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek

×

kg

g

kostka

gramów

ml

duża łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • jabłko

    1 szt
  • mąka pszenna

    2 szkl
  • jajka

    3 szt
  • proszek do pieczenia

    2 łyżeczki
  • cukier trzcinowy

    1 szkl
  • cukier

    3/4 szkl
  • wiórki kokosowe

    1 szkl
  • marchew starta

    1 szkl
  • olej rzepakowy

    1 szkl
  • cynamon Prymat

    1 łyżka
  • cukier waniliowy

    1 łyżeczka
  • imbir mielony

    1/2 łyżeczki
  • kardamon

    1/2 łyżeczki
  • sól

    1/4 łyżeczki
  • goździki mielone

    1/2 łyżeczki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Piekarnik nagrzewamy do 170 stopni.
W jednej misce mieszamy wszystkie suche składniki, a w drugiej te mokre. Następnie łączymy i dokładnie mieszamy zawartość obu misek. Papilotki napełniamy do 3/4 wysokości ciastem i ustawiamy na blaszce do pieczenia.
Pieczemy przez ok. 25 minut. Babeczki studzimy na kratce, ubieramy w ozdobne osłonki i posypujemy cukrem pudrem.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (8)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

ttrytka

04.02.2016 14:42
bardzo smaczne muffiny

Kolorowa

14.02.2014 22:02
mogą być ciekawe, paprząc na skad

wyattearp

14.02.2014 20:52
super muffinki

ada.la

14.02.2014 16:48
udany deser na walentynki

patryska76

14.02.2014 16:12
Urocze ;-)

Olga_SK

14.02.2014 15:21
Cudne osłonki :)

Milka100

14.02.2014 14:38
pyszności ale jak podane

Konczi

14.02.2014 14:38
odsłona pierwsza klasa :D

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat