Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Marchewkowe muffiny

2.0
(9)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

marchewka 1,5 szklanki
mąka 1,5 szklanki
cukier 3/4 szklanki
olej 0,5 szklanki
cynamon 1 lyzeczka
jajko 3
sól 1 szczypta

Przepis i sposób przygotowania na: Marchewkowe muffiny

Kroki postępowania

1
Pamiętajcie by nie dawać więcej marchewki, bo wtedy cisto będzie za ciężki i wyjdzie Wam zakalec. Mierząc ilość marchewki, nie upychajmy jej w szklance, ma to być 1,5 szklanki nie ugniecionej marchewki :)
Krok 1 - Marchewkowe muffiny foto
2
W jednej misce mieszamy suche składniki: mąkę, cukier, sodę, sól oraz cynamon. W drugiej misce roztrzepujemy jajka i powoli wlewamy oleju, cały czas mieszając. Przesypujemy powoli suche składniki do mokrych i mieszamy.
Krok 2 - Marchewkowe muffiny foto
3
Na końcu dodajemy marchewkę. Ciasto przelewamy do papilotek 3/4 objętości. Dobrze jest umieścić papilotki w blaszce na muffinki. Pieczemy ok. 25 minut w 180 stopniach.
Krok 3 - Marchewkowe muffiny foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Róża1 15.08.2013 07:35
ciekawy pomysł :-)
Katarzyna/kate1980 23.01.2013 20:36
świetne
aginaa 21.01.2013 18:20
podobne
wyattearp 21.01.2013 07:38
PYSZNOŚCI !!!!!!!!!!!!
-Natka- 20.01.2013 21:10
Uwielbiam marchewkowe wypieki, bardzo mi się podobają Twoje muffinki.
Misiabe 20.01.2013 20:57
Robie bardzo podobne :) pyszne wychodzą :)
gosia56 20.01.2013 19:24
robiłam pyszne
as28 20.01.2013 19:22
uwielbiam mufinki
as28 20.01.2013 19:22
uwielbiam mufinki

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak